Wat zijn de voordelen van een lichtkoepel?

Lichtkoepels.info

Veel mensen hebben al wel eens van de term lichtkoepel gehoord. Alleen weet niet iedereen dat de term exact inhoudt. Er is namelijk veel verwarring omtrent het begrip lichtkoepels. Een van de grootste misvatting is dat een lichtkoepel daadwerkelijk licht geeft, dit is fout. De lichtkoepels zorgen er enkel en alleen voor dat het daglicht in je woning terecht komt. In de zomermaanden is er voldoende daglicht. Daarentegen is er in de winter vaak een tekort aan daglicht. Om dit probleem te op te lossen is het ook mogelijk om verlichting in een aantal lichtkoepels aan te brengen. 

Lichtkoepels.info

Van welk materiaal wordt een lichtkoepel gemaakt?

Een lichtkoepel wordt meestal gemaakt van glas of kunststof. Er wordt een glas- of kunststof plaat op de woning aangebracht. In de meeste gevallen is de variant van glas duurder dan de variant van kunststof. Dit komt doordat de variant van glas een hogere isolatiewaarde heeft. Door deze isolatie waarde zul je uiteindelijk besparen op je energierekening, je hebt namelijk minder kunstlicht nodig. Daarnaast heb je door de betere isolatiewaarde ook minder energie nodig om je woning te verwarmen. 

Lichtkoepels.info

Welke verschillende varianten zijn er op de markt?

Op dit moment zijn er wel acht verschillende varianten op de markt. Namelijk; een lichtkoepel met opstand, een losse lichtkoepel, een ventilerende lichtkoepel, een lichtkoepel waardoor het mogelijk is om een dak te betreden, een HR++ lichtkoepel, een ronde lichtkoepel, een vlakke lichtkoepel en een tubes lichtkoepel.