Wat veroorzaakt paniekaanvallen?

Nou, er zijn geen duidelijke redenen waarom deze aanvallen gebeuren. Maar er zijn bepaalde factoren die de aanzet kunnen geven tot deze aanvallen. Hier is een volledige lijst van deze oorzaken en een korte uitleg over elke oorzaak.

Algemene Medische Conditie

Sommige ziekten leiden tot de aanvallen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Ademhalingsproblemen

Ook ademhalingsproblemen kunnen de homeostatische toestand van het lichaam verstoren. Dit omvat veel voorkomende ademhalingsproblemen zoals astma en COPD. Lees verder: Ademhalingsoefeningen hyperventilatie

Endocriene Afwijkingen

Het lage of hoge niveau van de hormonen kan leiden tot een specifieke stress bij een individu. Een abrupte verandering in deze hormonen kan daarom leiden tot paniekaanvallen.

Neurologische Tekorten

Neurologische aandoeningen zoals epilepsie en de ziekte van Parkinson prikkelen het zenuwstelsel. Net als andere medische problemen kunnen ze leiden tot ongewenste stress in het lichaam.

Kanker

Kanker is een boosdoener voor veel fysiologische en psychologische aandoeningen. Het lichaam wordt zeer gevoelig voor stress en er is een abnormale cellulaire reactie op het lichaam.

Onderliggende Psychologische Problemen

Psychologische aandoeningen, zoals depressie, kunnen het ontstaan van symptomen in gang zetten. Andere onderliggende problemen die aanvallen uitlokken zijn Drugsmisbruik, Gegeneraliseerde Angststoornis en Obsessief-Compulsieve Dwangstoornis. Deze aandoeningen kunnen angst genereren door plotselinge impulsen die door het lichaam worden veroorzaakt.

Om de incidentie van aanvallen te verminderen, raden gezondheidswerkers het individu aan om zich bezig te houden met angststoornis therapie. Dit laatste helpt de ernst van de symptomen te verminderen en biedt verlichting aan de getroffen persoon.

Situationele Omstandigheden

Wat veroorzaakt de meeste paniekaanvallen? Artsen zijn van mening dat blootstelling aan de volgende situaties de symptomen van angst verergert:

Catastrofale misinterpretatie – gebeurt bij een plotselinge verandering van omgeving. Vochtige, hete of benauwde atmosfeer zijn slechts enkele voorbeelden van deze situatie.

Lichamelijke symptomen – de paniekverschijnselen kunnen ook de aanvallen veroorzaken. Hyperventilatie, duizeligheid, ademnood, duizeligheid, pijn op de borst, misselijkheid en hartkloppingen zijn allemaal symptomen en triggerfactoren voor een aanval.

Chronische stress – er zijn veel stressoren die de vlammen van de angst aanwakkeren. Traumatische gebeurtenissen, zware lichamelijke activiteiten en ziekten vergroten de symptomen van een aanval. Hoewel stress onvermijdelijk is, zijn er veel manieren om het lichaam te laten herstellen. Het aangaan van recreatieve activiteiten kan positieve gevolgen hebben voor de genezing van angst.

Overmatige cafeïne gebruik– het is bekend dat cafeïne de angstgevoelens verergert. De beïnvloede individuen zouden daarom cafeïne in hun dieet moeten beperken of elimineren om aanvallen te vermijden.

Als u wilt weten wat te doen bij hyperventilatie, bezoek dan onze site en ontdek verschillende methoden die uw toestand kunnen verlichten.