Wat doet een asbestsaneerder?

vacature asbestsaneerder

Tot in de jaren 80 van de vorige eeuw is er volop asbest gebruikt bij de bouw van woningen en panden. Op een gegeven moment is dit verboden, maar nog steeds zijn er natuurlijk veel gebouwen waar asbest in verwerkt is. Asbestsaneerders komen in actie wanneer gebouwen waarin asbest is verwerkt worden gesloopt of gerenoveerd. Het asbest dat vrijkomt moet dan zorgvuldig worden weggehaald. Dit proces is in Nederland nog lang niet ten einde. Een vacature voor asbestsaneerder is dan ook makkelijk te vinden.

vacature asbestsaneerder

Baankansen voor asbestsaneerders

Het arbeidsperspectief voor een asbestsaneerder is erg goed. Dat geldt eigenlijk voor nagenoeg alle specialismen in de bouwwereld. De coronacrisis doet daar niets aan af, want de bouw is in Nederland niet stil komen te liggen.

Voordelen van dit beroep

Losse asbestdeeltjes mogen dan wel een gevaar opleveren voor de gezondheid, het beroep van asbestsaneerder biedt desondanks een heleboel voordelen. Zo is het heel afwisselend werk. Je wordt namelijk op diverse plaatsen ingezet en werkt vaak samen met verschillende specialisten. Bovendien doe je werk dat er echt toe doet. Je draagt immers flink bij aan een schonere leefomgeving voor huidige en toekomstige generaties. Kortom, hier haal je in ieder geval genoeg voldoening uit!