Voor het eerst een huis kopen

huis-kopen-makelaars-in-deventer

Als je voor het eerst een huis gaat kopen is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel geld je kan uitgeven aan een huis. Om hier eenvoudig achter te komen kunnen de makelaars in Deventer je helpen. Een aantal zaken zijn hier namelijk belangrijk om rekening mee te houden. 

Extra kosten

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Voornamelijk als je kijkt naar de kosten. Het is namelijk zo dat, naast de verkoopprijs van het huis, er een aantal andere verplichte kosten gemaakt moeten worden. En belangrijk is dat deze kosten niet meegefinancierd kunnen worden in je hypotheek. Denk hierbij aan advieskosten, taxatiekosten, notariskosten, overdrachtsbelasting en de kosten van de aankoopmakelaar. 

Huizen kijken

Als het eenmaal duidelijk is hoeveel hypotheek je kan krijgen, gaat het leuke beginnen. Je gaat opzoek naar je droomhuis voor de prijsklasse die voor jou haalbaar is. Je kan hiervoor een makelaar inhuren, maar je kan ook zelf opzoek gaan. Als je eenmaal een mooi huis hebt gevonden, is het tijd om een afspraak te maken om het desbetreffende huis te bezichtigen. Je moet hiervoor een afspraak maken met de makelaar van de verkopers. Potentiele klanten hebben vaak de neiging om lang te wachten om het huis daadwerkelijke te gaan bezichtigen en vragen liever een brochure op. Toch wordt aangeraden om hier niet te lang mee te wachten. Het is namelijk zo dat je het met het blote oog allemaal veel beter tot je kunt nemen en dus ook eventuele mankementen kunt zien. Tevens krijg je er een bepaald gevoel bij. 

Bod uitbrengen

Als er eenmaal een waardebepaling heeft plaatsgevonden, en het dus duidelijk is dat je niet te veel gaat betalen, is het belangrijk dat je een bod uit gaat brengen. En natuurlijk voordat het huis aan iemand anders verkocht is. Je kan over het eindbod gaan onderhandelen, maar je kan ook een eindbod doen. De makelaar helpt je hier graag bij.