Tips om te besparen op sim only abonnementen

Heb jij momenteel een sim only abonnement? Dan is de kans groot dat je meer betaalt dan eigenlijk nodig is. Lang niet alle abonnementen zijn namelijk even voordelig. Ook past men niet altijd hun abonnement aan op hun verbruik. Het is dus zeker mogelijk om goedkoper uit te komen. Toch is het niet altijd voor iedereen even duidelijk hoe je dat doet. Daarom lees je in dit artikel de belangrijkste tips om te besparen op sim only abonnementen.

1. Bekijk de goedkoopste sim only abonnementen

De eerste en ook direct de belangrijkste tip: bekijk de goedkoopste sim only abonnementen. Vaak zijn er simpelweg bepaalde bundels van providers heel voordelig. Hierdoor kun je bijvoorbeeld al voor 6 euro per maand een sim only abonnement met 1 GB data en 120 min/sms afsluiten. Heb je liever wat meer data, dan kun je kiezen voor 2,5 GB en 200 min/sms voor slechts 8 euro per maand. Velen betalen meer voor soortgelijke bundels. Daarom is het verstandig om de goedkoopste abonnementen te bekijken.

De goedkoopste sim only abonnementen zijn te vinden op deze pagina van Simonlycheck.nl.

2. Kies een abonnement op basis van jouw verbruik 

Velen kunnen besparen door een abonnement te kiezen dat past bij hun verbruik. In de praktijk betekent dat vaak: betaal niet voor MB’s, belminuten en sms’jes die je toch niet gaat gebruiken. Dat is zonde en zorgt ervoor dat je onnodig duurder uitkomt. Wat je het beste kunt doen is kijken naar je verbruik in de afgelopen maanden. Heb je maandelijks veel MB’s? Dan is het waarschijnlijk verstandig om voor een kleiner sim only abonnement te gaan en zo te besparen.

3. Bespaar met een langere contractduur

Sommigen hebben liever de vrijheid van een maandelijks opzegbaar abonnement of een eenjarig sim only abonnement, maar je kunt besparen door voor een tweejarig abonnement te kiezen. Deze zijn bij de meeste providers goedkoper, omdat men voor een langere periode een contract afsluit. Wil je dus nog meer besparen, kies dan voor een tweejarig sim only abonnement.

Zijn goedkopere abonnementen wel even goed?

Goedkopere sim only’s zijn gewoon even goed als duurdere sim only abonnementen. Het enige wat vaak verschilt is dat bundels vaak kleiner zijn, maar je kunt alsnog een zeer voordelige bundel afsluiten. Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen providers. Zo bieden sommige providers bijvoorbeeld al 5G internet aan. Verder kan de internetsnelheid per provider verschillen. Tussen de abonnementen zelf zijn er echter geen verschillen, behalve standaard zaken als grootte van bundels en contractduur. 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*