Maatwerk meubels voor elk interieur

Houtsoorten

Maatwerk meubels zijn een toevoeging voor elk interieur. Wanneer meubels op maat worden gemaakt dan kun je al je wensen doorgeven. Niet alleen de maten en de houtsoort maar ook de stijl. Strak en modern of juist landelijk of robuust. De meeste meubels komen het best tot hun recht met eenvoudige strakke vormen waarbij het hout en de functionaliteit echt de boventoon voeren. Maar ook als je een andere smaak hebt dan is dat geen probleem want maatwerk meubels kunnen in elke stijl gemaakt worden.

Maatwerk meubels

Maatwerk meubels zoals jij ze wilt

Hierdoor passen maatwerk meubels dus altijd in je interieur. Of je nu een boekenkast, dressoir, salontafel of eettafel wilt hebben, een meubelmaker kan het voor je maken. Een afwijkend formaat, een kast onder een schuin dak, een complete boekenwand of misschien wel een wastafelmeubel. Het is allemaal mogelijk. Een gespecialiseerde meubelmaker kan je er alles over vertellen. Over het algemeen heb je zelf de keuze uit de houtsoorten maar niet alle soorten kunnen voor elk meubel. Zo zijn er houtsoorten die van kleine bomen afkomen, daar kun je bijvoorbeeld geen lange planken uithalen waardoor een grote vergadertafel wat lastiger wordt.

Kast

Breng een bezoek aan een meubelmaker

Wil je een op maat gemaakt meubelstuk? Dan kun je het beste langs gaan bij een meubelmaker. Zorg dat je duidelijk hebt wat je wensen zijn. De afmetingen maar ook de afwerking. Misschien heb je al een plaatje gevonden. Op basis daarvan kan een meubelmaker een offerte opstellen en schetsen maken. Wanneer je hiermee akkoord bent wordt vaak ook nog een 3D tekening gemaakt. Zo kun je steeds beter visualiseren hoe het meubelstuk uiteindelijk gaat worden en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Voor beide partijen is goede communicatie essentieel omdat je achteraf minder mogelijkheden hebt om het meubelstuk aan te passen.