Hoe zorg je dat je smartphone langer mee gaat?

Bijna iedere volwassen Nederlander, en menig kind natuurlijk ook, heeft een smartphone in zijn bezit. Een kostbaar bezit, zowel in financieel als sociaal opzicht. We lopen massaal de hele dag rond met een klein apparaatje van vele honderden euro’s. Natuurlijk wil je dat je smartphone zo lang mogelijk meegaat. Op sommige zaken, bijvoorbeeld de snelheid waarmee de techniek zich ontwikkelt, heb je helaas geen invloed. Maar met andere kleine dingen kun je er zeker voor zorgen dat je smartphone niet al te snel het loodje legt.

Het juiste hoesje

Je smartphone langer mee laten gaan doe je vooral door ervoor te zorgen dat hij niet stuk gaat. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan; je draagt je telefoon de hele dag bij je, de kans dat je hem een keer laat vallen of dat hij per ongeluk uit je broekzak of tas valt is levensgroot.

Omdat je een val nu eenmaal niet altijd kan voorkomen, is het belangrijk de gevolgen ervan zo klein mogelijk te houden. Een telefoonhoesje is in dit geval onmisbaar. Kies het liefst voor een variant van materiaal dat je telefoon beschermt tegen vallen en stoten. Eentje met een zogenaamde bumper rondom je telefoon, zodat zeker ook de kwetsbare hoeken beschermd zijn. Er is tegenwoordig volop keuze in smartphonehoesjes, of je nu een P20 Lite hoesje zoekt of eentje voor de nieuwste iPhone, je hebt altijd minimaal tientallen exemplaren om uit te kiezen.

Draag je je telefoon in je tas of zak waar je meer voorwerpen, zoals je sleutels ook in draagt? Dan heb je vast snel krassen op je scherm. Alhoewel dat de levensduur van je telefoon niet verkort is het natuurlijk fijner deze te voorkomen. Kies in dat geval naast een telefoonhoesje ook voor een screenprotector, of zoek een telefoon die van materiaal is gemaakt waar nauwelijks krassen op kunnen komen.

Zorg goed voor je batterij

Iets waar je telefoon als hij wat ouder wordt vaak als eerste problemen mee krijgt is de batterij. Bij sommige merken is het in dat geval mogelijk om hier een nieuwe aan te schaffen, terwijl bijvoorbeeld de iPhone deze optie niet biedt. Door goed om te gaan met je batterij kun je ervoor zorgen dat deze minder snel zijn kracht verliest. Probeer je telefoon niet te vaak helemaal leeg te laten lopen, maar leg hem ook weer niet de hele dag aan de oplader. Opladen als de capaciteit zo rond de 10% ligt is ideaal voor de levensduur. En is je telefoon volledig opgeladen? Haal hem dan het liefst meteen weer van de oplader af, ook dat kan de levensduur verlengen.