Hoe ziet de ideale handtas eruit?

tas

Hoe ziet de ideale handtas eruit?

Hoe ziet de ideale handtas eruit? Als die vraag gemakkelijk te beantwoorden zou zijn zouden er geen duizenden verschillende te koop zijn, zou je zeggen. Toch moet de ideale handtas wel aan een aantal vereisten voldoen, al verschillen deze per vrouw en per gelegenheid.

Groot, groter, grootst

Als het gaat om de handtas voor dagelijks gebruik, degene die je meeneemt naar je werk, als je gaat shoppen, op vakantie of tijdens een dagje weg, dan geldt ‘hoe groter hoe beter’. De gemiddelde vrouw sleept nogal wat mee in haar handtas, allemaal zaken die strikt noodzakelijk zijn uiteraard, en dat kan niet in zo’n beeldig, klein tasje. Nee, de ideale handtas voor iedere dag is vooral lekker groot, liefst voorzien van een aantal vakken (anders wordt het zo’n chaos en kun je niks meer terugvinden) en heeft een schouderband. Liefst een verstelbare, zodat je de tas zowel hoog als laag kan dragen. 

Qua materiaal geven veel vrouwen de voorkeur aan leer, een mooie Cowboysbag bijvoorbeeld, omdat dit lang meegaat en met de jaren zelfs steeds mooier en karaktervoller wordt. Heb je eenmaal de ideale tas gevonden dan wil je tenslotte niet dat deze na een jaartje alweer van ellende uit elkaar valt en je weer aan een nieuwe zoektocht kan gaan beginnen. Kwaliteitsmerken als Fred de la Bretoniere hebben vaak mooie, tijdloze tassen in hun assortiment die aan de eisen van de meeste vrouwen voldoen.

Variatie

Gebruik jij het liefst verschillende tassen, en ben je niet zo van de klassiekers? Dan zal je vaak voor een wat goedkopere tas gaan, en wellicht zelfs een aardige verzameling in huis hebben. Bij iedere outfit een andere tas, helemaal goed! Gelukkig is er ook in een wat lagere prijsklasse volop keus als je het hebt over praktische, grote tassen voor iedere dag. Loop maar eens een filiaal van een grote winkelketen binnen, ieder seizoen zijn er volop nieuwe tassen te vinden. In dit geval is de kwaliteit iets minder van belang, en kies je waarschijnlijk meestal voor een tas van kunststof. Een prima keuze; goedkoper dan leer, maar over het algemeen gaan ook dit soort tassen best wel een tijdje mee. Zeker als je er na verloop van tijd een oog voor hebt ontwikkeld pik je de betere exemplaren er met gemak uit.

Veel vrouwen hebben naast hun dagelijkse handtas nog wel een exemplaar in huis voor bijzondere gelegenheden. Deze is vaak wat kleiner, alleen bedoeld om bijvoorbeeld telefoon en sleutels mee te nemen. Praktisch vinden de meeste vrouwen deze niet, maar ja, om nou met je ‘hutkoffer’ rond te lopen terwijl je naar een bruiloft gaat? Even afzien dan maar!