Hoe maak je stapsgewijs het huis schoon?

Tijdens de zomerperiode gaan de meeste mensen op vakantie. Het is erg fijn om vlak voordat je op vakantie gaat het huis is even goed schoon te maken. De reden hierachter is dat je straks bij terugkomst in een heerlijk schoon huis zit en niet met allemaal troep zit. Iedereen is moe na vakantie door onder andere het reizen en heeft daarom vaak geen zin om nog troep op te ruimen of het een en ander schoon te maken. Hier lees je hoe je het best stapsgewijs de schoonmaak van de vervuilde woning het best aanpakt.

Stap 1: Ruim direct vuile was op.

Wanneer je van plan bent om weg te gaan op vakantie, laat dan zo weinig mogelijk vuile was achter. Draai nog even een paar wasjes voor je vertrekt en hang deze op. Vieze kleding wordt alsmaar viezer en stoffiger en schone kleding kan je wel even aan de lijn laten hangen. Daarnaast als je terugkomt  van vakantie wil je waarschijnlijk alle meegenomen kleding in de was gooien. Zorg er wel voor dat je schone kleding binnen hangt als je weg bent, want de weersomstandigheden kunnen zich altijd aanpassen.

Stap 2: koelkast schoonmaken

Dit overkomt iedereen wel eens…Kom je terug van vakantie en ben je iets in de koelkast vergeten wat volledig is beschimmeld. Lang houdbare producten zijn vaak geen enkel probleem in tegenstelling tot de andere producten die snel over datum gaan. Vaak kan het ook gaan stinken en daar wordt ook niemand vrolijk van. Zorg dat je de verse producten opmaakt en houdt daar al ruim een week van te voren rekening mee. Dit scheelt namelijk ook weer in de kosten voor als je boodschappen moet doen.

Stap 3: Het bed verschonen

Wat is er nou fijner dan om nou je vakantie in je eigen bed te slapen? Dit geldt al helemaal wanneer je dit van te voren verschoond hebt. Maak de bedden meteen helemaal gereed voor als je terugkomt van vakantie. Vergeet daarbij ook niet de overige spullen van het bed schoon te maken, zoals: matrasbeschermer, molton en kussenslopen. Dit is juist het moment om het even goed aan te pakken

Heeft jouw huis nou echt veel troep en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is Woning Ontruimingservice er ten alle tijden om jou erbij te helpen. Op deze website: http://www.woning-ontruimingservice.nl/ kan je de juiste professionele hulp inschakelen om de ergste schoonmaak tegen te gaan.