Het belang van Denim

Spijkerbroek, spijkerjas

Denim of ook wel spijkerstof is een complex in keperbinding en wordt veel gebruikt in kleding. Het is een uiterste sterke en slijtvaste stof. Je kunt spijkerstof kopen van katoen, of gebruik maken van een katoen/lycra menging. Van origine wordt spijkerstof in een keperbinding geweven. Vandaag de dag wordt er ook wel gebruik van een platbinding. Onder de spijkerstof is met name de indigo blauwe spijkerstof erg bekend en populair, omdat we daar allereerst vroeger gebruik van maakte.

Geschiedenis spijkerstof

Denim komt vanuit het Franse Nîmes. Al in de 17e eeuw weefden de lakenmakers in Nîmes een stof van katoen met het typische gratenpatroon van moderne jeans. De naam “denim” is een afkorting van de Franse term “serge de nîmes”. Wat weefsel van Nîmes betekent.

Sinds de jaren ’50 is spijkerstof onafgebroken in de mode geweest. De trend begon bij rebellerende jongeren die er gebruik van maakten,. Vandaag de dag zien we de spijkerstof binnen alle lagen van de samenleving.

Nederlandse denim

Je hebt denim in alle vormen en maten. Het varieert van tassen tot kookschorten. Wat natuurlijk het meestvoorkomende is, zijn spijkerbroeken. Een spijkerbroek zit comfortabel en is meestal van goede kwaliteit. Het Nederlandse merk Gstar is de voorloper op Denim. Het is Gstar’s passie om hardcore denim te leveren aan de klant. Hardcore Denim is de filosofie van Gstar die ze drijft om te innoveren, te ontdekken en het vakmanschap staande te laten houden.

Bron: open32.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *