Help je haar!

haar

Bang dat je geverfde haar in de zomer snel zijn kleurtje kwijtraakt? Zie je het doffe bosje stro na een paar weken zon, zee en strand alweer voor je? Helemaal niet nodig. Je haar kan prima de zomer doorkomen, het heeft alleen een beetje hulp nodig. Van jou, om precies te zijn. En van de goede producten, uiteraard.

Red je kleur

Iedereen met gekleurd haar weet het: een paar keer in de zon en je ziet je mooie tint verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zonde! Niet iedere haarkleur is er even vatbaar voor, maar zeker kleuringen met rode pigmenten hebben nogal de neiging om te ‘verschieten’.

Kun je hier iets tegen doen? Uiteraard. Net als je huid moet je eigenlijk ook je haar beschermen tegen de UV-straling van de zon. Wil je voorkomen dat je haar steeds lichter wordt, is het dus aan te raden om een zonnehoed of petje te dragen. Zie je dat niet zitten, of in ieder geval niet continue? Dan kun je het probleem niet voorkomen, maar de gevolgen wel aanzienlijk verkleinen. Kies zeker in de zomermaanden voor een shampoo of conditioner speciaal voor bruin of rood haar en laat deze indien mogelijk even goed intrekken. Hier zitten namelijk pigmenten in verwerkt die je de gevolgen van verbleking door de zon deels teniet kunnen doen. Zo sterk als een echte kleuring zijn zij natuurlijk niet, maar helpen doen ze zeker. Kies het liefst voor een goed merk, Indola bijvoorbeeld, om er zeker van te zijn dat de producten genoeg pigmenten bevatten om ook echt iets op te kunnen leveren.

Geel?!

Heb je mooi asblond haar, van nature of met hulp van de kapper? Dan zal je zien dat zeker onder invloed van de zon je haar steeds minder koel wordt. Je haar zal een warmere gloed krijgen, misschien zelfs wat geel uitslaan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Ook hier geldt weer: voorkomen is beter dan genezen, dus probeer je haar zoveel mogelijk te beschermen. Is je haar toch wat geel uitgeslagen was het dan met een goede zilvershampoo, bijvoorbeeld de Fanola No Yellow Shampoo, om de warme tonen te neutraliseren en je koele tint weer terug te toveren. 

Droog

Je haar kan door de zon en de zeer ook extra droog worden. Daarom is de juiste verzorging zeker in de zomer ook erg belangrijk. Kies voor een vochtinbrengend product of een olie, afhankelijk van je haartype. De kapper kan je hier goed over adviseren.