Geneeskrachtige en sterke kruiden voor je gezondheid

Verschillende kruiden gebruiken in je eten wordt in Nederland steeds bekender. Als we kijken naar alle culturen in onze samenleving kunnen we nog een hoop leren op het gebied van voeding! Er bestaan ontzettend veel kruiden die je kunt combineren in gerechten die tegelijkertijd ook geneeskrachtige elementen hebben. Zo kun je ook thee maken met deze kruiden en bestaan er meerdere manieren om de kruiden goed te gebruiken. Welke kruiden zijn dit nu precies?

Redmiddel voor het vrouwenlichaam

Je kent het wel. Iedere maand heb je weer een week waarin je last hebt van pijnlijke menstruatiekrampen. Koriander is hierbij een redmiddel. In koriander vind je ijzer wat goed is voor bloedarmoede. Het versterkt ook je afweersysteem en is een krachtige ontgifter van zware metalen.

De bekende Italiaanse kruiden

Italiaanse kruiden zijn voor ons inmiddels erg bekende kruiden. We gebruiken ze in pasta en op pizza. Toch zijn er nog een aantal dingen die we niet weten. Zo heeft basilicum kalmerende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Je kunt basilicum dan ook gebruiken om thee mee te maken en niet alleen in je gerechten! Basilicum ontspant het zenuwstelsel en helpt voor betere rust. Als we kijken naar een andere Italiaanse kruid zien we dat oregano ook erg gezond in. Zo zit er veel vitamine K in en kan oregano helpen bij het bestrijden van verschillende soorten micro-organismen binnen je lichaam.

Kruiden en theesoorten

Als we denken aan thee denkt men vaak aan de bekende zwarte, Engelse thee en groene thee. Er bestaan nog veel meer kruiden die ook als thee gedronken kunnen worden! Munt en gemberthee is al vrij populair in Nederland, maar wist je dat je ook tijm thee kunt maken? Tijm helpt goed bij keelpijn of ontstoken tandvlees, omdat er antibacteriƫle en antiseptische eigenschappen in zitten.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*