Gehoortoestel aan laten meten

gehoortoestel

Een gehoortoestel kan een leven totaal veranderen. Hoorproblemen komen heel erg vaak voor, helaas worden deze niet altijd herkend. Veel mensen groeien er als het ware in mee en weten niet beter. Dit verandert wanneer zij een hoortest ondergaan en erachter komen dat een hoorapparaat wellicht hun klachten kan verhelpen. De eerste keer wanneer zij dit apparaat in hun oren krijgen schrikken zij van de vele geluiden om zich heen. Deze hadden zij niet eerder gehoord en dat maakt het juist zo interessant. Geluiden van de vogels, blaffende honden, het verkeer en zoveel meer.

Phonak gehoortoestel

Om erachter te komen of jouw gehoor wel in orde is, kan jij jezelf een paar vragen stellen. Als eerste kan jij jezelf afvragen of je tijdens een gesprek steeds moet vragen wat er gezegd werd. Moet de volume van de televisie of de radio harder gezet worden en een ander punt is of jij de gesprekken in een drukke ruimte wel kan volgen. Moet je op alle vragen een ja antwoord geven, dan is het verstandig om een gehoortest te laten doen. Via een gehoorspecialist, een audicien kan je deze test laten doen. Maak hiervoor een afspraak bij een audicien om deze test uit te laten voeren.

Een hoortoestel kan jouw leven verbeteren en daarom is het belangrijk om meteen in actie te komen als jij merkt dat je niet alle gesprekken goed kan volgen.