Een prijstang kopen? Denk goed na over deze opties

Als winkeleigenaar heb je een manier nodig om je producten van een etiket met prijs te voorzien en een daarvoor kun je een prijstang kopen. Een prijstang wordt ook wel een sticker tang genoemd en is een apparaat waarmee je etiketten met informatie aanbrengt op de verschillende producten in je schappen. Je koopt een sticker tang het beste online, want daar vind je het grootste assortiment en de beste deals. Voordat je een winkel opzoekt om je prijstang bij te kopen, is het belangrijk om over een aantal zaken even goed na te denken.

1. Een prijstang kopen met hoeveel regels?

Er zijn prijstangen die één regel afdrukken, prijstangen die twee regels afdrukken en zelfs prijstangen die drie regels af kunnen drukken. Wat wil je op je etiketten weergeven? Is dat alleen de prijs, dan is één regel voldoende. Wil je daar een datum bij zetten of er een van/voor prijs van maken, dan heb je twee regels nodig. En voor extra informatie zoals serienummers en artikelnummers is een prijstang met drie regels een optie.

2. Het aantal karakters per regel

Nu je weet hoeveel regels je wilt kunnen afdrukken, moet je nadenken over het aantal karakters dat elke regel moet hebben. Zou je een prijstang kopen met één regel, dan kun je daar 5, 6, 8 of 10 karakters op kwijt. Prijstangen met twee regels zijn te krijgen in de combinaties 8+6, 8+8, 10+7, 10+10 en 11+11. Het eerste getal is dan de eerste regel en het tweede getal de tweede. Prijstangen met drie regels worden geleverd met de combinaties 11+11+7 en 11+11+11. Ook deze keuze wordt bepaald door wat je met je sticker tang wilt kunnen afdrukken.

3. De afmetingen

Je hebt ook de mogelijkheid om de afmetingen te bepalen van de karakters en van de etiketten. Wil je een prijstang kopen die alleen een prijs afdrukt, dan kun je een extra groot formaat karakter uitkiezen om dat duidelijker te maken. Er zijn verschillende opties mogelijk per bovengenoemde combinaties van regels en karakters. Daarbij moet je nadenken over de afmetingen en de vorm van de etiketten. Zo kun je voor een rechthoek kiezen of voor een golfrand etiket.

4. Wat moet er op de printbandjes staan?

Elke stickertang bevat printbandjes die je zo neerzet dat ze afdrukken wat jij wilt. Deze printbandjes bevatten alleen getallen, alleen letters of beide. Ook hier heb je een keuze in. Je kunt bijvoorbeeld een prijstang kopen met letters op de eerste regel en cijfers op de tweede regel. Maar wat je ook kunt doen is aangeven dat je op de derde regel wilt dat alleen het tweede en vierde printbandje letters bevatten.

Shopdepot – Voor winkels, kantoren en magazijnen.

5. Automatisch nummeren

Als laatste kun je een prijstang kopen die automatisch nummert. Dat maakt het werk een stuk sneller en gemakkelijker. De prijstang kan optellen, dubbel optellen of herhalen. Je hoeft dan niet telkens de bandjes opnieuw in te stellen. Het heeft wat voorbereiding nodig, maar daardoor kun je exact die prijstang kopen die past bij jouw behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *