Een houten zwembad: kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs

Materialen

Sinds kort hebben wij een houten zwembad in de tuin. De kinderen willen heel graag een zwembad en op zich hebben er er ook wel de ruimte voor. Een polyester zwembad laten ingraven is echter behoorlijk prijzig. Een zwembad van hout is dan een goed alternatief.

Houten zwembad

De voordelen van een houten zwembad

Een houten zwembad heeft verschillende voordelen. Door het gebruik van hout past het goed in de natuurlijk omgeving zoals een tuin. Bovendien is een zwembad van hout zeer geschikt voor zelfbouw. Dit bespaart natuurlijk enorm veel geld als je hem zelf kunt bouwen. Daarnaast heeft hout een natuurlijke isolerende werking waardoor het zwembad comfortabel aanvoelt. Er zijn veel verschillende standaardmodellen beschikbaar waardoor er veel keuze is. Je kunt dan ook kiezen of je het zwembad wilt inbouwen, half inbouwen of als opbouw zwembad wilt gebruiken.

Budget

Zelf opbouwen

Wij kozen voor een opbouw zwembad om budget te besparen. Het ingraven kost namelijk een heleboel tijd en geld en dat wilden we nu juist besparen. Het zelf opbouwen is goed te doen. Je bouwt de basis met behulp van stevige geïmpregneerde balken. Vervolgens wordt aan de binnenzijde een stevige folie geplaatst en wordt het geheel afgewerkt met een houten bovenrand. Zo krijg je een stevig zwembad van hoge kwaliteit dat daarnaast ook mooi staat in de tuin.

Bodyfit

Ons zwembad kochten wij bij Bodyfit in Zeewolde. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van wellness. Naast de houten zwembaden kun je hier ook terecht voor zwembaden van polyester en polypropyleen. Bodyfit is erkend leverancier van Starline en daarnaast ook zwembadbouwer waardoor er ook maatwerk geleverd kan worden. Ook voor andere wellness producten zoals sauna’s, stoombaden, jacuzzi’s en spa’s ben je bij Bodyfit aan het juiste adres.

Wij zijn in elk geval zeer tevreden over het zwembad. We hopen er in de zomer veelvuldig gebruik van te kunnen maken.