Alles over het vinden van een administratieve baan

Interesse in een administratieve baan? Dan zijn hierbij genoeg mogelijkheden: er zijn tal van banen waarbij je administratieve werkzaamheden uitvoert. Zo kun je aan de slag als commercieel administratief medewerker, maar ook als financieel administratief medewerker en secretarieel administratief medewerker. Een administratieve baan biedt dus verschillende mogelijkheden. Er is nog altijd veel vraag naar administratief medewerkers. In vrijwel alle organisaties moeten administratieve werkzaamheden uitgevoerd worden. Dit betekent dat het slim kan zijn om de opleiding tot administratief medewerker te volgen, omdat de kans groot is dat je een baan vindt.

Een administratieve baan houdt voornamelijk in dat je kantoorwerk uitvoert. Je kunt hierbij ook nog secretariƫle of financieel-administratieve werkzaamheden uitvoeren. Dit hangt af van de functie die je ambieert. Over het algemeen moet je beschikken over een aantal vaardigheden, zoals het werken met MS Office, schriftelijke communicatie, informatie analyseren, organiseren en begeleiden van processen en meer.

Inhoud van een administratieve baan

Wanneer je een administratieve baan hebt, ben je dagelijks bezig met verschillende werkzaamheden. Denk hierbij aan het beantwoorden van telefoontjes en mails, maar ook het verwerken van post, afspraken maken, dossiers bijwerken en archiveren. Als administratief medewerker ben je een echte duizendpoot en heb je altijd wel iets te doen. De werkzaamheden die je precies moet gaan uitvoeren hangen af van het bedrijf waar je gaat werken. Het is goed mogelijk om de opleiding administratief medewerker te volgen. Daarna zijn er genoeg vervolgopleidingen  beschikbaar om je kennis nog verder te verbreden.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*