3 redenen om gezonder te eten

Het is niet altijd even makkelijk om de motivatie voor gezonder eten te vinden. Er zijn altijd wel dingen te vinden om als ‘excuus’ te gebruiken: te druk met werk, haast, je lust dingen niet. Uiteindelijk is een groot gedeelte ook mentaal. Je zult er echt in moeten geloven en willen doorzetten om succesvol gezonder te eten.

Daarom lees je hier 3 redenen om gezonder te eten. Gebruik het als motivatie en als herinnering dat gezonder eten van groot belang is!

1. Je wordt fitter 

Wat je doel ook is, feit is dat je met gezond eten zeker fitter wordt. Ben je te zwaar en wil je afvallen met gezonder eten, dan is dat heel goed mogelijk. Sterker nog, het is essentieel dat je gezond eet wanneer je juist wilt afvallen. Maar gezond eten is niet alleen voor afvallen geschikt: over het algemeen ga je je fitter en beter voelen als je goed gezond eet, wat juist belangrijk kan zijn voor mensen die (te) dun zijn. Je kunt namelijk ook dun zijn, maar ongezond eten. Dan ben je meestal niet fit.

2. Beter presteren tijdens je sport

Naast bepaalde sportvoeding en sportsupplementen kun je ook je normale voeding inzetten om beter te presteren tijdens je sport. Een voorbeeld hiervan is door bijvoorbeeld voldoende langzame koolhydraten te consumeren. Dit zorgt ervoor dat je meer energie zult hebben tijdens het sporten, waardoor je beter presteert. Verder zorgt het consumeren van voldoende groenten ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit kun je aanvullen met sportvoeding en sportsupplementen, maar het is van belang dat je normale voeding ook in orde is.

3. Een verbeterde concentratie

Ja, gezonde voeding zorgt ook voor een betere concentratie! Een goed voorbeeld is voeding dat omega 3 bevat (voornamelijk vis) of visolie als omega 3 (sport)supplement. Dit zijn belangrijke vetzuren die bijdragen tot de instandhouding van de normale hersenfunctie. Naast voeding/supplementen met omega 3 is het consumeren van fruit en groenten ook belangrijk voor je concentratie. 

Een betere concentratie is om meerdere redenen voordelig, bijvoorbeeld voor op werk of tijdens het sporten. Minder afleiding tijdens het werk is heel fijn en zorgt er bovendien voor dat je productiever wordt. Oftewel: een win-winsituatie!

Alles over gezonder eten & supplementen

Deze 3 tips zullen je motivatie om gezonder te gaan eten ongetwijfeld verhogen. Op de website van Muscle Concepts is alles te vinden over (sport)supplementen, sportvoeding en gezond eten. 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*